Slim Rijden

1) Wat is ikrijslim.be ?

ikrijslim.be is nieuw in ons land en biedt je de mogelijkheid om voor één all-in prijs, die tot 60% lager ligt dan wanneer je de auto zelf koopt, een auto te huren met alles erop en eraan, zonder zorgen en aan een vooraf gekende kostprijs.

2) Voor wie is ikrijslim.be ?

• Voor verstandige particulieren

die geen toegevingen willen doen op het vlak van veiligheid en comfort, maar niet bereid zijn om kapitalen te besteden aan hun wagen.

• Voor jongeren

die door ikrijslim.be de kans krijgen om voor een heel aantrekkelijke prijs met een veilige, groene en hippe nieuwe auto te rijden.

• Voor de ouders

van diezelfde jongeren, die door ikrijslim.be de kans krijgen om hun kinderen voor een heel aantrekkelijke prijs met een veilige, groene en nieuwe auto te laten rijden in alle gemoedsrust.

• Voor de prijsbewuste consument

die op zoek is naar een veilig en comfortabel transportmiddel.

• Voor gezinnen

die op zoek zijn naar een veilige en volledig uitgeruste wagen.

• Voor alleenstaanden

die hun budget perfect onder controle willen houden.

voor U !

3) Wat krijg ik voor mijn geld ?

• een GROENE auto

De ikrijslim.be-auto’s zijn zonder uitzondering NIEUW en zo zuinig mogelijk, om de brandstofkosten onder controle te houden.

• een VEILIGE auto

De ikrijslim.be-auto’s voldoen aan de hoogste veiligheidsvereisten en beschikken steeds over ABS, airbags en stabiliteitscontrole (ESP). 

• een VOLLEDIG VERZEKERDE auto

De ikrijslim.be-auto’s zijn volledig verzekerd. Een dekking Burgerlijke Aansprakelijkheid en Rechtsbijstand en ook een volledige omniumverzekering zijn inbegrepen in de huurprijs.

• een ALL IN-service

ikrijslim.be biedt u in ruil voor uw maandelijkse bijdrage :
- de huur van de volledig uitgeruste auto, inclusief Belasting op Inverkeersstelling en wegenbelasting
- de volledige verzekering van de auto
- nationale bijstand, 24/24 uur bij pech én bij ongeval, inclusief een vervangwagen gedurende 5 dagen bij immobilisatie door pech of ongeval
- het onderhoud en de technische herstellingen
- 20,000 km per jaar zonder meerkosten (bij overschrijding van 20,000 km per jaar wordt een prijs per meer gereden kilometer aangerekend)

• een VOLLEDIG UITGERUSTE auto

Omdat wij vinden dat een lage huurprijs niet mag betekenen dat u met een kaalgeplukte basisversie moet rondrijden, bieden wij volledig uitgeruste, nieuwe auto’s aan.

4) Welke auto’s verhuurt ikrijslim.be en hoeveel kost het ?

5) Waarom een ikrijslim.be-auto huren en geen auto kopen ?

60% goedkoper rijden met een nieuwe wagen kan !

• Wat kost een auto eigenlijk ?

Een auto kost meer dan het maandelijks bedrag van de lening en de verzekeringskost. Zo zijn er ook de Belasting op Inverkeersstelling, de wegenbelasting, het onderhoud, de herstellingen, de pechbijstand, de banden en de brandstofkosten, en het beheer van dat alles.

Bovendien is een auto in ieder geval een kost, en nooit een interessante investering. Auto’s verliezen alleen maar hun waarde, en dat veel sneller dan je denkt. Bovendien ben je met een zelf gekochte auto ook nooit zeker van de totale kostprijs, omdat onderhoud en technische herstellingen vaak duurder uitvallen dan je had gedacht, en omdat een auto naarmate hij ouder wordt in sneltempo verslijt en dan ook alleen maar meer gaat kosten.

Bij de aankoop van een tweedehandswagen van enkele jaren oud betaal je een lagere prijs bij aankoop dan bij een nieuwe auto, maar de kosten voor onderhoud en herstellingen liggen natuurlijk hoger bij tweedehandswagens. Bovendien voldoen tweedehandswagens niet aan dezelfde veiligheids- en milieu-eisen als nieuwe wagens. Denken we maar aan de EURO5- en EURO-6 normen.


Reken even mee…
Stel dat u een nieuwe Citroën C3 1,4 HDi Business GPS zou willen kopen, uitgerust zoals de ikrijslim.be-C3. De prijs van deze auto is € 15,125,- inclusief BTW (februari 2014). We rekenen in ons voorbeeld links de financieringskost (lening) NIET mee, en de kosten voor carwash en stalling worden in beide berekeningen niet meegerekend.

Op 5 jaar en 20,000 km per jaar kost deze wagen minimaal € 385,- per maand, en daar zitten de brandstofkosten nog niet in verrekend. Bovendien is deze prijs berekend op basis van een profiel met een Bonus Malusgraad van 0, 40 jaar oud en wonend in een landelijke gemeente. De post "verzekeringen" wordt bij eigen aankoop vanzelfsprekend nog significant duurder als de verzekerde jonger is of in de stad woont. Het is duidelijk dat de ikrijslim.be auto veel voordeliger is ! 

De tabel hieronder maakt dit duidelijk.

Studie totale maandelijkse kost particulier voor :

CITROEN C3 1,4 HDi DIESEL

 Business GPS
     

 

 
     
 

Looptijd

60

houdt geen rekening met stallingskosten

Kms

100000

houdt geen rekening met kosten car wash

Restwaarde

22%

Bedragen inclusief BTW

Verzekering/jr BA, omnium, RB

960,6

 

nettoprijs EUR incl BTW

15125

     
 

ZONDER FINANCIERING

MET FINANCIERING 3,99%

 

Citroën C3

Citroën C3

 

1,4 Hdi Business GPS

1,4 Hdi Business GPS

kW vermogen

51

51

BIV Vlaanderen

374,51

374,51

Rijtaks per jaar

224,14

224,14

Fiscale PK

8

8

Onderhoud 60 mnd 100000 km incl 4 banden

3213

3213

Netto Aankoopprijs na merkkorting

15125

15125

     

Maandelijkse Afschrijving tot restwaarde

196,63

196,63

Rentekost

0,00

23,05

Opportuniteitskost 1,3% spaarrente op aankoopprijs 

16,39

0,00

BIV

6,24

6,24

Wegenbelasting

18,68

18,68

Onderhoudscontract

53,55

53,55

Pechbijstand VAB Benelux

13,08

13,08

Verzekering BA & omnium & RB

80,05

80,05

°1974, woonplaats 3460, rijbewijs sinds 1992

   

Maandelijks

384,61

391,28

Na Twee Jaar

9230,65

9390,60

Na Vijf Jaar

23076,64

23476,51

ikrijslim.be-prijs Maandelijks

180

180

ikrijslim.be-prijs na Twee Jaar

4320

4320

Verschil in voordeel ikrijslim.be per maand

204,61

211,28

% goedkoper dan zelf aankopen

53%

54%

Verschil in voordeel ikrijslim.be na twee jaar

4910,65

5070,60

6) Waarom Reclame op de auto’s ?

Ikrijslim.be kan zijn auto’s aan dergelijke scherpe prijzen aanbieden omdat adverteerders begrepen hebben dat mobiele reclame uitzonderlijk effectief is en betalen om aanwezig te zijn op uw auto.

U rijdt met de wagen op elk uur van de dag, in dorpen, steden en op het platteland. Soms staat u voor uw deur, dan weer aan de school, voor de winkel of op de parking van het werk. U rijdt ermee op de autosnelweg maar ook op dorpswegen of gewestwegen. U komt er mee bij familie, vrienden en collega’s, op de sportclub of dansschool, en overal zien mensen de boodschap van de adverteerder.

De door ikrijslim.be-geselecteerde adverteerders worden zorgvuldig gekozen. Het gaat zonder uitzondering om sterke merken die sociaal aanvaardbaar zijn en volledig in lijn liggen met de waarden van ikrijslim.be.

7) Ik heb interesse. Hoe werkt het concreet ?

Hiernaast kan u het “Ik wil slim rijden”- aanmeldingsformulier invullen. Wij vragen u zo volledig mogelijk te zijn in uw antwoorden. Indien u uitgekozen wordt voor een van onze adverteerders wordt u op de hoogte gebracht. Als u nog steeds geïnteresseerd bent wordt uw naam doorgegeven aan onze financieringspartner en verzekeraar die het ikrijslim.be-contract aan u zullen voorstellen als u voldoet aan alle criteria.

Het aantal kandidaat-bestuurders ligt hoger dan het momenteel beschikbare aantal ikrijslim.be-wagens. Wanneer uw aanvraag niet meteen in aanmerking komt, komt u op onze wachtlijst terecht. Wanneer ikrijslim.be later een gepaste aanbieding heeft wordt u met voorrang gecontacteerd om na te gaan of u nog steeds kandidaat bent.

ikrijslim.be (merknaam van de firma Cars4publicity BVBA) respecteert uw privacy en garandeert u dat de ingevulde gegevens voor geen enkel ander doel dan voor het huren van een ikrijslim.be-wagen zullen worden gebruikt. Meer informatie over onze privacy-garanties vindt u terug door onderaan op de homepage op "privacy policy" te klikken.

8) Onze code of conduct

Omdat wij onze adverteerders het best mogelijke rijgedrag en het respecteren van de verkeersregels door onze bestuurders moeten kunnen garanderen, engageert elke ikrijslim.be-bestuurder zich tot het naleven van een zogenaamde Code of Conduct. U vindt de inhoud ervan hierbij.

9) Over Ikrijslim.be

Ikrijslim.be (merknaam van Cars4Publicity BVBA) werd in oktober 2011 opgericht door Stijn Blanckaert, Bart Vanham en Guido Schouteet. Voor meer informatie over het ikrijslim.be-concept staan wij graag tot uw dienst op het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Kijk zeker eerst in de “Veelgestelde Vragen” (FAQ)-sectie. De kans dat het antwoord op uw vraag zich hier bevindt is zeer groot. Door enkel op nieuwe vragen te moeten antwoorden kan ikrijslim.be de antwoordtermijn zo kort mogelijk houden.